Tuesday, January 28, 2014

ញ៉ាំស្បែកជ្រូកឬសាច់ជ្រូក



គ្រឿងផ្សំ:
-ហៃប៊ីយីហ៊ឺ
-ខ្ទឹមស
-ម្ទេសដៃនាង
-សាច់ជ្រូកនិងស្បែកជ្រូក
-មីសួ
-ទឹកប្រហុក
-សណ្ដែកបណ្ដុះ
-ប៊ីចេង
-ស្ករស
-អំបិល
-សណ្ដែកដីលីងបុកអោយល្អិត
-ក្រូច​ឆ្មា ឬ ទឹក​ខ្មេះ

ប្រភេទបន្លែ: ត្រសក់ត្រូវហាន់វាជារាងចង្វាពោតតូចៗស្ពៃក្ដោបលាងអោយស្អាត
ជីគ្រប់មុខ ការ៉ូតឈូសជាសរសៃ។
វិធីធ្វើ:
យកសាច់ជ្រូក និង​ស្បែកជ្រូកទៅស្ងោរអោយឆ្អិន ​រួច​ស្រង់យកមកហាន់អោយស្ដើង​​ទុកមួយឡែក រួចយកប្រហុកទៅស្ងោរយកតែទឹកវា យកបន្លែស្រស់មកហាន់ជាចំណិតតូចៗដាក់ក្នុងចានដែកយកគ្រឿងមួយចំនួនបុកដូចជា ខ្ទឹមស ម្ទេសដៃនាង ហៃប៊ីយី​ហ៊ឺ អំបិល ស្ករស ប៊ីចេង បុកវាអោយចូលគ្នារួចយកទៅចាក់លើបន្លែហើយយកទឹកប្រហុកចាក់ចូលច្របល់​វាអោយចូលជាតិសព្វក្រោយមកទៀតដាក់សណ្ដែកបណ្ដុះនិងជីគ្រប់មុខហើយមីសួត្រូវត្រាំទឹក​អោយទន់រួច​កាត់​ខ្លី​ល្មម​​ស្រួល​ញ៉ាំ​ ចុង​ក្រោយ​សណ្តែកដី​ដែល​បុក​ ដាក់ចូ​​ច្របល់​​សើរៗភ្លក់តាម​តម្រូវ​កា​រ​ជូរ​ ឬប្រៃ​ជាការស្រេច​​។បូវិណៃ