គ្រឿងផ្សំ:
-ហៃប៊ីយីហ៊ឺ
-ខ្ទឹមស
-ម្ទេសដៃនាង
-សាច់ជ្រូកនិងស្បែកជ្រូក
-មីសួ
-ទឹកប្រហុក
-សណ្ដែកបណ្ដុះ
-ប៊ីចេង
-ស្ករស
-អំបិល
-សណ្ដែកដីលីងបុកអោយល្អិត
-ក្រូចឆ្មា ឬ ទឹកខ្មេះ
ប្រភេទបន្លែ: ត្រសក់ត្រូវហាន់វាជារាងចង្វាពោតតូចៗស្ពៃក្ដោបលាងអោយស្អាត
ជីគ្រប់មុខ
ការ៉ូតឈូសជាសរសៃ។
វិធីធ្វើ:
យកសាច់ជ្រូក និងស្បែកជ្រូកទៅស្ងោរអោយឆ្អិន រួចស្រង់យកមកហាន់អោយស្ដើងៗទុកមួយឡែក រួចយកប្រហុកទៅស្ងោរយកតែទឹកវា យកបន្លែស្រស់មកហាន់ជាចំណិតតូចៗដាក់ក្នុងចានដែកយកគ្រឿងមួយចំនួនបុកដូចជា ខ្ទឹមស
ម្ទេសដៃនាង ហៃប៊ីយីហ៊ឺ អំបិល ស្ករស ប៊ីចេង បុកវាអោយចូលគ្នារួចយកទៅចាក់លើបន្លែហើយយកទឹកប្រហុកចាក់ចូលច្របល់វាអោយចូលជាតិសព្វក្រោយមកទៀតដាក់សណ្ដែកបណ្ដុះនិងជីគ្រប់មុខ ហើយមីសួត្រូវត្រាំទឹកអោយទន់រួចកាត់ខ្លីល្មមស្រួលញ៉ាំ ចុងក្រោយសណ្តែកដីដែលបុក ដាក់ចូលច្របល់សើរៗភ្លក់តាមតម្រូវការជូរ ឬប្រៃជាការស្រេច។បូវិណៃ