Sunday, January 19, 2014

ឆាគ្រឿងសាច់ជ្រូក




គ្រឿងផ្សំ:
-គល់ស្លឹកគ្រៃ(ហាន់អោយស្ដើងៗ)
-រំដេង(ចិតសំបកចេញហាន់ស្ដើងៗ)
-ខ្ទឹមសបកសំបក
-ស្លឹកក្រូចលីងអោយឈ្ងុយ
-ម្ទេសខ្ចី
-រមៀត​ចិតសំបកចេញ
-សាច់ជ្រូកហាន់ស្ដើងៗ
-អំបិល
-ប៊ីចេង
-ស្ករស
-សណ្ដែកគួរកាត់ជាកំណត់
របៀបធ្វើ:
        យើងត្រូវបុកគ្រឿងអោយល្អិតល្អទុកមួយឡែកសិន រួចចាក់ខ្លាញ់ក្នុងខ្ទះអោយក្ដៅចាក់់គ្រឿងចូលលីងទុកអោយគ្រឿងមានរស់ជាតិឈ្ងុយ ចាំដាក់សាច់ជ្រូកចូលកូរវាអោយចូល​​ជាតិរហូតដល់សាច់ឆ្អិន ទើបដាក់បន្លែ​​ចូល​​ច្របល់​​អោយ​​សព្វ​​រួចភ្លក់​​តាម​​តម្រូវ​​ការ​ជា​កា​ស្រេច តែ​កុំ​​ទុក​ឲ្យ​​សណ្តែក​​ឆ្អិន​​ខ្លាំង​​ពេក​​ ទើប​ឆ្ងាញ់​​ពិសារ៕៚ បូ វិណៃ