Tuesday, August 6, 2013

ប្រហុកបុកស្រុកស្រែ



ក្លិនជាតិប្រហុក​​​​               ស្អុយអស់ភូមិស្រុក
បើគ្មានគម្រប                  បើចេះទុកដាក់
ស្អុយឆ្ងាញ់ចង់ហូប           ទោះមិនក្រអូប
ជួយម្ហូបអោយឆ្ងាញ់។
ប្រហុកដៃម៉ែ                   ចាប់ត្រីក្នុងស្រែ
ធ្វើស្កាចំរាញ់                   ទុកតែត្រីផ្ទួក
លក់អស់ត្រីក្រាញ់            គ្រាន់បានចំណេញ
ទិញគ្រឿងក្នុងផ្សារ។
គ្រឿងបុកប្រហុក             យើងត្រូវចាំទុក
កុំអោយភ្លេចណា             ម្ទេសសណ្តែកដី
ខ្ទឹមលីងធម្មតា                  ម្សៅស៊ុបស្ករស
ទុកគ្រាន់ថែមក្រោយ។
នៅមានថែមទៀត           ចូលចិត្តចង់ឈ្លៀត
រំដេងក្រូចសើយ               សូមបុកអោតម៉ត់
កុំធ្វើព្រងើយ               គ្រឿងផ្សំអស់ហើយ
ច្របល់ចូលគ្នា៕៚
ប៉ាវ ចន្រ្ទា (គីមីវិទ្យា)
chantreapav@gmail.com