Saturday, October 24, 2015

ឆាក្តៅស៊ុត



ថ្ងៃនេះយើងខ្ញុំសូមជម្រាបជូនលោកអ្នកនូវមុខម្ហូបមួយប្រភេទដែលធ្វើអំពីស៊ុតមាន់ឫស៊ុតទាយើងជឿថាលោកអ្នកពិតជាធ្លាប់បានស្គាល់រួចមកហើយពេលខ្លះលោកអ្នកក៏យកស៊ុតមាន់ឫស៊ុតទាទៅចំអិនធ្វើជាម្ហូបអាហារសមម្រាប់បរិភាគផងដែរជួនកាលលោកអ្នកក៏ប្រហែលជាយកវាទៅគួសចៀនទាំងមូលហើយពេលខ្លះយកវាមកស្ងោរបរិភោគតែម្ដងឫក៏យកទៅខស្ងោរជ្រក់ជាដើម។­ខាងក្រោមនេះយើងខ្ញុំនឹងជម្រាបជូនលោកអ្នកនូវគ្រឿងផ្សំនិងរបៀបធ្វើម្ហូបអំពីស៊ុតមាន់ឫស៊ុតទាដែលមានឈ្មោះថាឆាក្តៅស៊ុត
V គ្រឿងផ្សំ

  • ស៊ុតមាន់ ឫ ស៊ុតទា
  • ម្ទេសស្រស់
  • គល់ស្លឹកគ្រៃ
  • ម្រះព្រៅ
  • ខ្ទឹមស
  • ប្រេងឆា
  • ស្ករស
  • ប៊ីចេង
  • អំបិល
  • ទឹកត្រី
V របៀបធ្វើ
  • យកស៊ុតមាន់ ឫ ស៊ុតទាមកវាយបំបែបដាក់ចានក្រលុកវាជាមួយនឹងស្ករស ប៊ីចេង   បន្ទិច(ដាក់ឲ្យល្មមកុំឲ្យប្រៃ)

  • ដាក់ខ្ទះដាំឲ្យក្តៅរួចចាក់ប្រេងឆាចូល​ យកស៊ុតដែលក្រលុករួចមកចៀនឲ្យឆ្អិន ទុកដាក់មួយលែក

  • យកខ្ទឹមស​មកបកសំបកចេញ ហើយចិញ្ច្រាំឲ្យល្អិតទុកមួយលែក

  • យកម្ទេសស្រស់មកហាន់វាបញ្ឆិតៗទុកមួយអន្លើ

  • យកគល់ស្លឹកគ្រៃមកហាន់បញ្ឆិតស្ដើងៗទុកមួយលែក

  • យកស៊ុតដែលចៀនឆ្អិនហើយ មកហាន់ជាដុំជ្រុងៗតូចល្មម ទុកមួយលែក

  • បន្ទាប់មកយកម្រះព្រៅមកបេះលាងទឹកឲ្យស្អាតទុកដាក់ឲ្យស្រូលបួលយកខ្ទះដាក់ដាំឲ្យក្តៅបន្ទាប់ចាក់ប្រេងឆាចូលបំពងជាមួយនឹងខ្ទឹមសដែលចិញ្ច្រាំល្អិតរួចហើយឲ្យឡើងក្រហម ដាក់ម្ទេសស្រស់ដែលហាន់រួចនិងគល់ស្លឹកគ្រៃដែលហាន់រួចចូលកូរឲ្យឡើងឆ្ងុយបន្ទិច សឹមចាក់ទឹកត្រីចូលបន្ទាប់មកទៀតយកស៊ុតដែលហាន់ជាស្រេចចាក់ចូលក្នុងខ្ទះកូរឲ្យសព្វ។ ដាក់ប៊ីចេងស្ករសចូលទុកឲ្យឆ្អិនរួចយកម្រះព្រៅដែលលាងទឹកស្អាតហើយមកដាក់ចូលជាមួយគ្នាជាការស្រេច។ភ្លក់មើលតាមចូលចិត្ត(លោកអ្នកក៏អាចដាក់គ្រឿងផ្សំផ្សេងៗចូលបន្ថែមតាមចំណង់ចំណូលចិត្តបានដែរ)
 
ភួន សោភា(ទេសចរណ៍)
Email: Souphea.sn@gmail.com