Saturday, March 21, 2015

ស្ងោរទំពាំងសាច់មាន់




  •  គ្រឿងផ្សំ
 
  •   សាច់មាន់

  •     ទំពាំងស្រស់

  •       ខ្ទឹមស
  •        ម្ទេសស្រស់ 

  •       គល់ស្លឹកគ្រៃ

  •  រំដេង

  •       ស្លឹកក្រូច

  •    ទឹកត្រី​

  • ដុំស៊ុបខ្នរ

  •      ប៊ីចេង

  •      ស្ករស​

  •       អំបិល

  •  របៀបធ្វើ

សាច់មាន់កាប់ជាដុំៗល្មមតាមចូលចិត្ត។ ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​ទំពាំងស្រស់ចិតស្តើងៗដាក់ស្ងោរ ឬ ច្របាច់ជាមួយអំបិលឲ្យអស់ជាតិហាងទុកមួយលែក។ ខ្ទឹមសរបុកជាមួយម្ទេសស្រស់ឲ្យល្អិតល្មមទុកមួយលែក។ ដាក់ឆ្នាំងដាំទឹកល្មម ( ដាំឲ្យពុះ ) បន្ទាប់មកដាក់រំដេង ស្លឹកក្រូច គល់ស្លឹកគ្រៃ និង​ ខ្ទឹមដែលបានបុកជាមួយម្ទេសរួចចូល ក្របទុកមួយភ្លែតពេលទឹកពុះចាក់ទឹកត្រីចូល ហើយដាក់សាច់មាន់ដែលកាប់រួចហើយចូល។ ពេលមាន់ឆ្អិនដាក់ដុំស៊ុបខ្នរនិងទំពាំងចូល ទុកឲ្យឆ្អិនទើបដាក់ប៊ី​ចេង ស្ករស អំបិលចូលរួចហើយភ្លក់មើលតាមចូលចិត្តជាការស្រេច៕
ភួន សោភា(ទេសចរណ៍)
E-mail: Souphea.sn@gmail.com